Preventie en Mondhygiëne

Een mooi gebit is vooral een gezond gebit, met gezond tandvlees, een frisse adem en een rij fraaie tanden. Preventie betekent voorkomen. En zoals bekend, is voorkomen beter dan genezen.

Home > Specialismen > Preventie en Mondhygiëne

Goede mondhygiëne van groot belang

Een goede mondhygiëne is niet alleen van groot belang voor de gezondheid van uw tanden en tandvlees, maar ook voor uw algemene gezondheid. Wist u dat hart- en vaatziekten meer voorkomen bij mensen met tandvlees ontstekingen? Dat zelfde geldt voor diabetes en vroeggeboorte. Door voldoende aandacht aan uw mondhygiëne te besteden voorkomt u veel problemen.

Binnen de praktijk werken wij bij de periodieke controles met combi-afpraken. Een combi-afspraak betekent, dat er bij zowel de tandarts als mondhygiëniste een afspraak staat ingepland. De tandarts voert de gebitscontrole uit en beoordeelt eventueel röntgenfoto’s op gaatjes en de mondhygiëniste richt zich op de preventive van uw gebit. Zoals het verwijderen van tandsteen, polijsten en instructie geven.

Bij tandvleesproblemen en tandsteen verwijst de tandarts u door naar de mondhygiënist. Wanneer de tandarts u niet heeft doorverwezen, kunt u er ook zelf voor kiezen om een afspraak te maken. Bij de volgende problemen is het verstandig om een mondhygiënist te bezoeken:

  • Tandsteen, tandplak of aanslag op uw tanden
  • Bloedend, rood of gezwollen tandvlees
  • Slechte adem
  • Vieze smaak in uw mond
  • Terugtrekkend tandvlees
  • Gevoelige tanden of teruggetrokken tandvlees
  • Bij regelmatige nieuwe gaatjes

Vragen? Of wilt u een afspraak inplannen? Hieronder vind u de link naar het inschrijfformulier.

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe cliënten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons in te schrijven.

Inschrijven