Orthodontie (beugels) bij Tandartspraktijk Vinkhuizen

De gedachte dat het dragen van een beugel alleen voor kinderen is, is een misvatting. We weten inmiddels, dat het mogelijk is om tanden en kiezen gedurende het gehele leven te bewegen in het omliggende bot. Orthodontie behandelingen zijn mogelijk voor kinderen èn voor volwassenen.

Home > Specialismen > Beugel ( orthodontie)

Wij maken bij Tandartspraktijk Vinkhuizen onder andere gebruik van het Onzichtbare beugels (Clearbrace en Invisalign) en het Damon bracket system. Damon is ook leverbaar is in een esthetische variant, Damon Clear. Zo valt een slotjesbeugel minder op.

Bij Tandartspraktijk Vinkhuizen werken wij met verschillende systemen. Het is afhankelijk van je persoonlijke behandelplan, welke beugel je krijgt.

Ortho intake

Het is nodig om voorafgaand aan het plaatsen van de beugel de gebitssituatie in kaart te brengen en goed te documenteren. Dit doen wij tijdens de ‘ortho intake ‘.

Er wordt vervolgens een fotoreportage gemaakt van uw mond, uw gebit en uw gezicht. Lachend en met de mond gesloten. Ook worden röntgenfoto’s gemaakt om de kaken in overzicht en positie te beoordelen. Aanvullend daarop scannen wij uw gebit.

Tandarts Kooistra beoordeelt vervolgens alle gegevens om de ‘afwijking’ te typeren en om te komen tot een behandelplan. Na ongeveer 4 weken wordt een afspraak gemaakt voor het bespreken van het plan en het maken van de vervolg afspraken.

De behandeling wordt uitgevoerd in teamverband. Tandarts Kooistra voert de behandeling uit in samenwerking met onze ervaren, bekwame en daartoe opgeleide mondzorgkundigen en orthodontie assistente.

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe cliënten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons in te schrijven.

Inschrijven