Kronen en bruggen

Bij Tandartspraktijk Kooistra vervaardigen wij kronen en bruggen met behulp van de CEREC technologie. Door middel van CEREC Technologie maakt de tandarts een 3D opname van uw tand of kies, waarna wij een kroon op maat maken met onze CEREC slijper. U kroon of uw brug is op 1 dag klaar.

Home > Specialismen > Kronen en Bruggen

Wat is een kroon?

Een kroon is een buiten de mond vervaardigde restauratie van keramiek. De kroon dient voor het herstel van één enkele tand of kies.

Voor het vervaardigen van de kroon wordt gebruik gemaakt van CEREC Omnicam om in de mond 3D te scannen. Het maken van afdrukken is niet meer nodig. De CEREC 3D scan biedt alle informatie die nodig is om de kroon in 1 dag te maken. De digitale workflow biedt grote voordelen: nauwkeurigheid, snelheid, esthetiek, efficiëntie, service en kwaliteit.

Wat is een brug?

Een brug wordt gemaakt als ter vervanging van meer dan één tanden of kiezen. Een brug bestaat uit 2 kronen met een dummy ertussen. De dummy is bedoeld om het gat van de verloren tand of kies op te vullen. In ons eigen laboratorium vervaardigen wij onze bruggen door middel van onze CEREC technologie. Een brug vervaardigen wij in ons laboratorium van keramiek, een grotere van zirkonium. Zirkonium is een zacht materiaal dat na sinteren zijn volledige sterkte krijgt.

Door de CEREC technologie is passen niet meer nodig. De brug wordt op maat ontworpen en gefreesd uit porselein. Porselein lijkt namelijk op de structuur van natuurlijke tandglazuur. Soms is zelfs mogelijk om een brug te vervaardigen op één dag; van begin tot eind.

Wanneer heeft u een kroon of een brug nodig?

Een kroon of brug heeft u nodig als er onvoldoende houvast is voor een vulling, door tandbederf of als een kies verloren gaat. Uw kunt ook kronen of bruggen kiezen om esthetische redenen. Meestal gaat het hierbij om verkleurde en scheve tanden of kiezen die voor in de mond staan. Door er kronen op te maken kun je de tand stand en verkleuren verhelpen.

Vragen over een kronen en bruggen? Meld u dan aan voor een 100% gratis intake met vrijblijvend advies en een offerte op maat.

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe cliënten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons in te schrijven.

Inschrijven