Facings

Wilt u mooie witte tanden? Stoort u zich aan de stand van uw tanden of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Ben u niet tevreden met uw tanden of wilt u afgebroken voortanden laten repareren? Kies dan voor facings!

Home > Specialismen > Facings

Facings zijn dé oplossing voor het verfraaien van uw gebit. De stand, vorm en kleur van uw tanden worden met facings gemaskeerd. Facings vullen bovendien spleetjes op. Hierdoor kunnen wij de stand van uw tanden aanpassen. Uw gebit kan daarmee ook witter gemaakt worden. Samen met de tandarts bespreekt u de gewenste vorm en kleur van de facings.

Binnen de praktijk, maken wij twee soorten facings: porseleinen of composiet facings.

In beide gevallen gaat het om schildjes die over uw tanden komen. Hieronder nog de voordelen van porselein en composiet facings.

Nadeel aan facings t.o.v. composiet is de prijs. Porseleinen facings zijn gemiddeld €350,- per facing duurder.

Nadeel aan composiet, is dat deze op ten duur verkleurd. Deze zullen dan moeten worden vervangen voor nieuwe composiet facings.

Voordelen van porseleinen facings

  • Kwalitatief beter dan composiet facings
  • Verschillende kleurschakeringen
  • Verkleuren niet
  • Nauwelijks onderhoud nodig
  • Plaatsing kan op 1 dag.

Voordelen van composiet facings:

  • Goedkoper dan porselein facings. ( Meer dan 200 euro verschil per facings)
  • Plaatsing in 1 behandeling na consult

Uiteraard kan de tandarts u hierover uitgebreid adviseren.

Meerdere facings

Wilt u op meerdere tanden facings? Denk aan bijvoorbeeld meer dan 8 facings? Dan raden wij aan om vooraf een afspraak te maken voor een Digital Smile Design behandeling. Je smile wordt eerst gecreëerd en samen met u goed doorgesproken. Het is zelfs mogelijk om uw nieuwe lach te zien voordat een behandelplan is opgesteld. Klik hier voor meer informatie over Digital Smile Design

Bent u geinteresseerd in facings?  Meld je dan aan voor een gratis intake.

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe cliënten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons in te schrijven.

Inschrijven