Endodontologie (Wortelkanaalbehandeling)

Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel zenuwbehandeling , endodontische behandeling genoemd of kortweg: ‘ endo’. De ‘endo’ is soms nodig als een tand of kies pijn blijft doen. Een andere reden kan zijn als er een zwarting zichtbaar is aan de wortelpunt.

Home > Specialismen > Wortelkanaalbehandeling

De oorzaak

Wanneer er sprake is van tandbederf ( gaatjes ), lekkende vullingen, een scheur, gaatje in het element, door klemmen of door een harde klap kan het zijn dat het weefsel in de tand of kies gaat ontsteken. Bacterieen zijn meestal de oorzaak van de onsteking. Dit uit zich vaak door hele vervelende pijn met warm en koud eten en drinken, maar niet in alle gevallen.

Om te zorgen dat dit niet gebeurt, is een wortelkanaalbehandeling nodig. Deze ingreep wordt ook wel een endodontische behandeling genoemd. Een endodontische behandeling bestaat uit het verwijderen van de pulpa en het reinigen en desinfecteren van het wortelkanaal. Daarna wordt het element gevuld.

Onze behandeling

De tandarts bestudeert de tand of kies eerst grondig en maakt het kanaal schoon door een zeer gerichte en secure behandeling. Na het schoonmaken en het vullen van de kanalen, geneest de ontsteking meestal vanzelf weer.

Er komen ook wel ontstekingen voor bij elementen die geen pulpa meer hebben en die al een keer door de tandarts endodontisch behandeld zijn. Ook deze elementen kunnen klachten geven. De behandeling van een eerder behandeld element is bijna gelijk aan die van een onbehandeld element.

Mocht u meer vragen hebben over deze behandeling, dan kunt u gerust contact met ons opnemen!

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe cliënten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons in te schrijven.

Inschrijven