Digital Smile Design bij Tandartspraktijk Vinkhuizen

Waarom digital smile design? Er zijn genoeg mensen die helemaal niet gelukkig zijn met de uitstraling van hun gebit. Ze lachen niet met vertrouwen. Mensen hebben vaak geen idee wat de mogelijkheden zijn om de uitstraling van hun gebit te verbeteren.

Home > Specialismen > Digital Smile Design

Digital Smile Design is  een uniek concept om u te laten zien, hoe uw toekomstige lach daadwerkelijk er uit gaat zien. Dit laten wij zien door middel van aan ‘ mock-up’. uw mond.  Een mock-up geeft u een beeld van het mogelijke eindresultaat, welke u live kunt aanschouwen en op de foto kunt zetten. Door onze behandeling ‘Digital Smile Design’ geven wij u meer dan alleen voorlichting of een offerte op maat!

Het Digital Smile Design concept

Het concept is ontwikkeld door Christian Coachman, een Braziliaanse tandarts. Hij bedacht het unieke concept om aan de hand van een uitgebreide fotoreportage en met behulp van verschillende tools de optimale lach te ontwerpen in het gezicht van de patiënt. De lach wordt ontworpen op basis van de gebitssituatie en de wensen van de cliënt. Van deze tekeningen maakte hij een mock-up die hij bij de patiënt in de mond plaatst.

Digital Smile Design

Digital Smile Design is inmiddels een vast onderdeel van onze werkwijze en biedt ons uitgebreide mogelijkheden in de communicatie met de patiënt. Digital Smile Design sluit volledig aan bij de behoefte van de patiënt. Het geeft houvast voor de patiënt en ook voor de tandarts die nu een duidelijke esthetische planning voor ogen heeft met een minimum aan onzekerheden. De wensen van uw als cliënt staan daarbij centraal.

Hoe het in de praktijk gaat?

Eerste intake:

Tijdens het eerste consult legt de tandarts de hele procedure uit. Uw wensen worden uitgebreid besproken en vastgelegd.

Er wordt een gestandaardiseerde fotoreportage gemaakt van uw mond , uw gebit en uw gezicht. Uw gebit wordt tevens ingescand.

Met al deze informatie gaan wij aan de slag om te komen tot een harmonieus design en behandelplan voor uw gebit. De tandarts maakt van het uiteindelijke behandelplan een ‘ mock-up’. Deze wordt gefreesd of geprint in ons eigen laboratorium. Een mock-up is een simulatie van het eindresultaat.

Tweede intake:

Tijdens uw tweede bezoek aan onze praktijk wordt het behandelplan besproken. De mock-up wordt geplaatst. Er worden nieuwe foto’s gemaakt.
U kunt op dat moment het mogelijke eindresultaat in uw mond bewonderen, voordat de feitelijke behandeling is gestart. Er wordt in deze fase namelijk nog niet aan tanden en kiezen geslepen.
De mock-up kunt u zien als een soort hoesje, die wij op dat moment in uw mond en over uw gebit kunnen plaatsen.
Tijdens de mock-up fase, bespreekt u met de tandarts, wat uw mooi vindt en wat u wellicht anders wilt hebben.

Denk bijvoorbeeld aan de lengte en breedte van de tanden en de kleur. Wanneer alles goed is doorgesproken en het ontwerp akkoord is; bespreken wij met u de offerte en het behandeltraject.

Wanneer u interesse hebt in Digital Smile Design kunt u zich aanmelden voor gratis intake.

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe cliënten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons in te schrijven.

Inschrijven