CEREC

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd uit keramische materialen (CAD/CAM). Hierbij valt te denken aan kronen, inlays, onlays, facings en bruggen; zowel op natuurlijke elementen als op implantaten.

Home > Specialismen > CEREC

Sinds 1998 werken wij met CEREC. Tandarts Kooistra is internationaal gecertificeerd CEREC Trainer en deelt zijn expertise door het verzorgen van nascholing voor tandartsen in Nederland.

Doordat wij een eigen laboratorium hebben, kunnen wij snel en efficiënt te werk gaan.

Het CEREC systeem bestaat uit: een camera waarmee wordt gescand, CEREC software en een computergestuurd slijpapparaat. Met CEREC kan in veel gevallen binnen één dag en in sommige gevallen zelfs in hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.

Hoe werkt het?

Om een kroon of brugwerk of facings op uw tand of kies te restaureren door middel van de CEREC methode gaat de tandarts als volgt aan het werk:

  • De tandarts slijpt de tand of kies die behandeld moet worden in de vorm die nodig is om de kroon of brug te kunnen maken.
  • De tandarts maakt een 3D scan van uw mond met de CEREC Omnicam. U hoeft nu dus niet te “happen”..
  • Op de computer verschijnt het 3D beeld van de situatie in uw mond. De tandarts bepaalt nauwkeurig de kleur van uw gebit.
  • De tandarts heeft nu alle informatie om de kroon of brug te ontwerpen.
  • Nu de vorm is bepaald wordt het slijpplan aan het freesapparaat doorgegeven. De tandarts zet een blokje materiaal (porselein) in de juiste kleur in de MCXL en de CEREC-slijpeenheid vervaardigt de restauratie. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Daarna wordt de restauratie voorzien van kleurverloop en glazuur, waarna hij wordt afgebakken in de porselein oven.
  • De restauratie wordt in uw mond geplaatst en vastgezet met composietcement
  • U bent klaar! Elke restauratie die vast zit aan natuurlijke tanden of implantaten kan worden vervaardigd met CEREC.
CEREC

Geschiedenis van CEREC:

In 1980 werden door professor Werner Mörmann en Bandestini in Zwitzerland de eerste CEREC inlays vervaardigd. Door Siemens Duitsland werd vanaf 1985 de apparatuur voor het gebruik in de tandartsenpraktijk gefabriceerd. In de jaren daarna vond een enorme ontwikkeling plaats op het gebied van hardware en software. De fabrikant heet inmiddels Dentsply Sirona en produceert de vierde generatie CEREC scanner met een productielijn van scan tot restauratie.

CEREC bestaat al meer dan 30 jaar!!

Inschrijven?

Wij nemen doorlopend nieuwe cliënten aan! Klik op de knop hieronder voor meer informatie of om uzelf bij ons in te schrijven.

Inschrijven